Geplaatst op
Botox werd ontdek tegen het einde van de jaren tachtig er daarna nam het gebruik ervan toe. Eerst in Amerika en daarna over zo’n beetje de hele wereld. Het effect van de natuurlijke toxine is niet te overschatten. Daarom nemen we je in deze blog mee naar de wereld die Botox heet en waar de voordelen van dit spul liggen. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee.
Strakker gezicht
Het kan zo zijn dat je gezicht door de jaren heen wat minder strak wordt en dat je rimpels krijgt die je niet mooi vindt. Dat is een persoonlijk kwestie, maar er zijn middelen voor uitgevonden om de klok een beetje terug te zetten en je looks weer stralend en jonger te maken.
Hoe werkt Botox?
Botox is een natuurlijk middel en een toxine die langzaam door het lichaam afgebroken wordt, wanneer deze in de spier geïnjecteerd wordt. De spieren die vaak geïnjecteerd worden, bevinden zich in het gezicht. Dat wordt gedaan om de mimiek spieren minder te laten samentrekken. Zo komt de huid boven de spieren tot rust en vervagen rimpels.
Is Botox veilig?
Botox is een veilig middel en wordt naar enkele maanden door het lichaam afgebroken. Wanneer je te veel laat injecteren krijg je een gezicht dat lijkt op een wassenbeeld. Niet erg natuurlijk en charmant, volgens vele gebruikers van nu. Tegenwoordig is er namelijk een ander paradigma te bespeuren in de cosmetische branche, namelijk niet meer dat van overvloedig platspuiten, maar van verantwoordelijk gebruik, zeker in Europa.
Doet Botox pijn?
Veel mensen laten een botoxbehandeling doen en stellen dat deze geen pijn doet. Je kunt bij de kliniek voor elke injectable (fillers, Botox) een verdovende crème krijgen op plekken waar je de injecties krijgt. Dus een botoxbehandeling hoeft geen pijn te doen.
Waar wordt Botox voor gebruikt?
Botox wordt niet alleen tegen rimpels gebruik, ook spierspanning die hoofdpijn veroorzaakt, kan door Botox verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Dit is een medische toepassing van Botox die niet vaak de aandacht krijgt, omdat het voor veel media veel beter uitkomt om over de missers in relatie tot cosmetische behandelingen te schrijven.
Hoe kies ik een veilige cosmetische kliniek?
De laatste jaren zijn er flink wat onderzoeken geweest die hebben aangetoond dat er een aantal klinieken zijn geweest die de regels van de Nederlandse wet niet zo nauw namen. Zo was het volgens sommige artsen geen enkel probleem om iemand van 16 lipfillers te geven. Iets wat niet gebeurde, want het betrof een undercover steekproef waarbij de proefpersoon het uiteindelijk niet deed. Dit zijn excessen, waar je jezelf voor moet behoeden. Maar hoe dan? Enkele tips kunnen je er bij helpen:
- Zoek een kliniek die goed beoordeeld is
- Vraag of de arts de juiste diploma’s heeft.
- Kijk of die kliniek netjes is
- Check of de prijs niet te laag is. Een spotgoedkope, veilige filler bestaat niet